Wednesday, January 14, 2015

Cold Weather

Wednesday, January 14, 2015

via meditations in wonderland
We are in the heart of winter and although the day the weather is better, the night is so cold in the most northern parts of Greece. And unfortunatelly i have problems with the heating too. So I made a list of the most warm and cozy things that i love for winter and help me stay warm.

Warm sweater. Favorite part of my wardrobe. A heavy sweater weave is what i need to be comfortable inside my home.  

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και παρόλο που ο καιρός την μέρα χαμογελάει, την νύχτα συνεχίζει να έχει τσουχτερό κρύο στις πιο βόρειες περιοχές τις Ελλάδας τουλάχιστον. Και φυσικά μέσα σε όλα είχα και την ατυχία να έχω προβλήματα με την θέρμανση. Κι όμως καλή θέληση να υπάρχει και όλα λύνονται. Έτσι έφτιαξα μια λίστα με τα πιο ζεστά και χουχουλιάρικα πράγματα που αγαπάω τον χειμώνα και με βοηθάνε να μένω ζεστή.

Ζεστά πουλόβερ. Αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μου. Ένα βαρύ πουλόβερ με χοντρή πλέξη είναι ότι χρειάζομαι για να είμαι άνετη μες στο σπίτι.


via appledrane

Hot soup. A hot homemade soup is the best plate for those cold days. Heats my whole body from the inside. I like all kinds of soups and especially i like to experimenting with new flavors and ingredients.
 
Ζεστές σούπες. Μια ζεστή σπιτική σούπα είναι ότι πρέπει για αυτές τις κρύες μέρες. Ζεσταίνει όλο μου το σώμα από μέσα προς τα έξω. Μου αρέσουν οι σούπες όλων των ειδών αλλά και γενικά να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις και υλικά.

via the kitchen mccabe
Hot chocolate. There is nothing better than a cup of hot chocolate. The sweet taste and rich texture provides a cozy warmth.

Ζεστή σοκολάτα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για το κρύο από μια καυτή σοκολάτα. Η γλυκιά γεύση και η πλούσια υφή της προσφέρει μια ζεστή θαλπωρή. Προσπαθώ να μην το παρακάνω όμως γιατί όσο  γευστική είναι άλλες τόσες θερμίδες έχει.

via RELAX decor
Warm blankets and quilts. I like read a good book under my warm blanket. So, be patience and the spring will come soon.

Ζεστές κουβέρτες και παπλώματα. Ότι καλύτερο για να χουχουλιάζεις το βράδυ στο κρεββάτι με ένα καλό βιβλίο συντροφιά. Καλό σκέπασμα λοιπόν, υπομονή και κρύο είναι θα περάσει.

12 comments:

  1. Συμφωνώ απόλυτα αλλά προσθέτω τα σκουφάκια και τα κασκόλ! Με τρελαίνει να κάθεσαι στο σπίτι χουχουλιάρικα και έξω να κάνει κρύο και να βρέχει! Τελικά μ' αρέσει ο χειμώνας!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα σκουφάκια και τα κασκόλ πως τα ξέχασα? Αγαπημένα αξεσουάρ. Τα φιλιά μου!!!

      Delete
  2. Ναι σε όλα! Και απ εξω να πεφτει χιόνι :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα συμφωνήσω. Ότι καλύτερο μέσα στην ζεστούλα και έξω να πέφτει χιόνι η τουλάχιστον βροχή αφου το χιόνι μας σνομπάρει τα τελευταία χρόνια :)

      Delete
  3. Great blog ! Do you want to follow each other ?
    http://kasjaa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Όπως έγραψε και η BF, ναι σε όλα!!!
    Δοκίμασε και καλτσοπαντουφλάκια, δίνουν απίστευτη θαλπωρή :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ καλή ιδέα μπας και ζεσταθούν τα μονίμως παγωμένα ποδαράκια μου. Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα Δήμητρα μου.

      Delete
  5. O χειμώνας είναι ωραίος όταν εξω κάνει παγωνιά και έχεις αναμένο το τζάκι και πίνεις ένα ωραίο κρασι μπρούσκο ζεσταμένο με κανέλα μια φλούδα πορτοκάλι , καστανή ζάχαρη η μέλι !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ζεσταμένο κρασί δεν έχω ξαναδοκιμάσει αλλά τώρα θα το κάνω σίγουρα.Πρέπει να είναι πολύ αρωματικό. Ευχαριστώ για την ιδέα!!!

      Delete
  6. Όμορφες επιλογές! Ότι πρέπει να απολαμβάνεις στο σπιτικό σου και έξω να χιονίζει!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Με νιώθεις Κατερίνα μου. Τα φιλιά μου!!!

      Delete